Връчи наградите в направление Природо-математическо Президентът Румен Радев участва в

...
 
Връчи наградите в направление Природо-математическо Президентът Румен Радев участва в
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи наградите Учител на годината и отправи призив

 

Връчи премиите в направление Природо-математическо

Президентът Румен Радев взе участие в тържественото връчване на премиите на 27-ия Национален конкурс " Учител на годината ". Конкурсът е проведен от Синдиката на българските учители, като негов учредител е Янка Такева.  Президентът връчи премиите на спечелилите състезанието в направление " Природо-математическо " Антоанета Димитрова, Милена Коцева и Петя Желева.

Президентът благодари на по-опитните преподаватели, че макар тежките времена в недалечното минало на унизително възнаграждение и срив в престижа на специалността, не са абдикирали от тяхната високоотговорна социална задача.
 Президентът насочи сърдечен привет към българските учители
" Последните години българските ръководещи най-накрая започнаха да поправят тази груба неточност и да се покачва и заплащането, и да се усъвършенстват изискванията на труд на българския преподавател ", сподели Радев. Той означи, че има още доста какво да се направи.

Държавният глава поздрави и младите учители за техния професионален избор.

" Можете да бъдете горди, че вие към този момент сте в челните редици на построяването на съвременна, европейска България ", сподели Радев.

" Водещите тематики през днешния ден в огромния обществено-политически спор са полезностите, националните цели и идеали, гарантирането на нашия суверенитет, оцеляването и просперитетът ни като нация ", сподели президентът.

Като тематики в дневния ред президентът означи още и възхода на научно-техническия напредък, ускоряването на икономическия напредък и повишението на благосъстоянието на всеки български жител.

" Години наред ние търсим ключа към тези значими за обществото ни тематики, само че доста рядко съумяваме да стигнем до същността, до началото, а началото - здравите темели на градежните за обществото ни детайли, е точно вашата социална задача ",  продължи Радев в послание към българските учители.

Президентът попита дали можем през днешния ден да приказваме за национално единство, в случай че няма какво да сплотява децата от най-ранна възраст, от ученическия чин, в случай че не се възпитават в обич, почитание, преданост към родината и дали могат нашите младежи да порастват като почтени, виновни жители, отворени към Европа и към света, без да познават своята история, жанр и татковина.

Държавният глава съобщи, че отговорът е един и той се състои в това дали имаме високоподготвени учители и способени педагози, хора, влюбени в своята специалност и в България.

Наградите;

В направлението за млади учители бяха наградени Кръстина Иванова и Марина Дамянова.

За възпитателна работа бяха отличени Петър Астинов и Теменужка Манолова.

Мая Михайлова получи премията за учители наставници.

В направлението за предучилищно образование и подготовка награди получиха Елена Хаджиева, Ели Христова и Несрин Караалиева.

За принос в филантропичното обучение бяха отличени Ваня Симеонова и Илияна Гагова.

В категорията за начално обучение награди получиха Богомила Стефанова и Радмила Илиева.

В направлението за изкуства и спорт бяха отличени Павел Църов и Юлиян Георгиев.

За достижения в професионалното обучение награди бяха присъдени на доктор Верка Бонева и на Камелия Ангелова.

В направлението за шефове и заместник-директори бяха наградени Виолета Гълъбова, доктор Елеонора Лилова и Милко Багдасаров.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева съобщи: " Изключително съм удовлетворена и щастлива, че 27 години, в наличието на толкоз доста значими персони, министри, минали през МОН от 90-та година до днешна дата, в наличието на толкоз доста научни преподаватели от университетите и в наличието на най-хубавите учители в България, през днешния ден още веднъж ще покажем на обществото българският преподавател, какви учители и възпитаници има в страната, по какъв начин пазим културата, традиции и памет. Без българския преподавател дали може да се развива едно общество? Развитието на страната е минало през просвещението и просветителите. "

Прочетен бе и приветствен адрес от служебния министър-председател Димитър Главчев, както и от просветителния министър Галин Цоков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР